Skip to main content

Rekrytointi on aina ollut tärkeä painopiste Andersilla ja loppuvuodesta rekrytoimme useita henkilöitä aurinkoiseen ja asiantuntevaan joukkoomme. Tämä vuosi ei ole ainakaan rekrytointeja hidastanut – palkattiinhan Anders perheeseemme uusi HR Business Partner Anna-Greta alkuvuodesta vahvistamaan kovaa kasvuamme. 

Kilpailu alan huippuosaajista on kovaa ja kysynnän ja tarjonnan laki ei tämänhetkisillä rekrytointimarkkinoilla kohtaa. Mutta miten olemme onnistuneet tekemään Andersista houkuttelevan työnantajan ja kehittämään työnantajabrändiämme? 

 

Hakijakokemus 

Onnistunut hakijakokemus on onnistuneen rekrytoinnin perusta. Kommunikaatio, selkeä viestintä ja avoimuus prosessin etenemisestä lisää hakijan kokemusta siitä, että hänen hakemuksensa on luettu huolellisesti ja hakija kohdataan ihmisenä. Jos työnhakijan annetaan odottaa kuukausia totaalihiljaisuudessa, rekrytoija unohtaa vastata sähköposteihin ja hakemukset jäävät vahingossa lojumaan roskaposti -kansioon, voimme miettiä, hakeeko henkilö mielellään uudelleen yritykseen töihin? No ei varmasti.  

Meillä rekrytoijillakin on välillä valtava kiire ja kädet uitettu monessa savessa, mutta kuitenkin kalenterista tulisi aina varata aikaa hakijaviestinnälle ja kommunikaatiolle kandidaattien kanssa.  Pahimmillaan epäonnistunut hakijakokemus voi jättää yrityksestä huonon kuvan koko loppuelämäksi ja yrityksen on turha haaveilla uutta hakemusta vuosienkaan päästä. 

Mitataanko teillä rekrytointia datalla? Me Andersilla teemme niin, ja se kannattaa! Mittaamme hakijakokemuksen onnistumista kaikissa rekrytointien vaiheissa. Keräämme palautetta kooditehtävästä, tunnettavuudestamme, hakukanavista sekä tekijöistä, miksi henkilö hakee meille töihin.  

Saimme vuoden 2020 hakijakokemuskyselyn arvioinnissa hakijakokemuksen arvosanaksi 4,56/5, josta olemme erittäin ylpeitä. Lisäksi havaittavissa oli, että kulttuuri, teknologiat ja mielenkiintoiset projektit ovat tekijöitä, miksi meidän asiantuntevaan ja hullunkuriseen joukkoomme halutaan liittyä mukaan. 

”Haluan antaa propsit siitä miten Anders on hoitanut tota rekryä ja jaksanut infota myös tänne päin siitä missä mennään milläkin hetkellä.  En toki tiedä paljonko lämmittää kehut täällä, mutta useimmiten IT-rekry prosesseissa ei paljoo tieto välity molempiin suuntiin. Koen kuitenkin, että teillä on onnistuttu. :)” -Kandidaatti 

Miten rekrytointimme etenevät Andersilla? 

Vastaamme jokaiseen saapuneeseen yhteydenottoon ja pyrimme olemaan yhteydessä ehdokkaaseen mahdollisimman nopeasti. Mikäli emme juuri nyt jatka prosessia kanssasi, annamme mielellämme henkilökohtaista palautetta ja kehitysideoita hakemuksestasi. Andersilla rekrytointien tarve vaihtelee paljon vuodenajasta ja projekteista riippuen, joten mikäli aika ei ole juuri nyt oikea, olemme mielellämme yhteydessä sinuun myöhemmin niin halutessasi.  

Rekrytointiprosessiimme kuuluu 3 eri vaihetta; Ensimmäiset treffit, tekninen haastattelu & ennakkotehtävä sekä viimeinen keskustelu työn ja työsuhteen yksityiskohdista. 

1.Ensimmäiset treffit

Ensimmäisellä haastattelukierroksella pääset tutustumaan HR-tiimimme jäseneen. Lounaalle, kahville tai tutustuminen Andersin toimistoon? Sinä saat valita! Haluamme antaa hakijoillemme valinnanvapauden siihen, missä tavata meidät. 

Ihmiset ovat erilaisia ja kaikille ei ole mukavin tapa istua valkoisen pöydän ympärillä neuvotteluhuoneessa. Rento jutustelu lounaan äärellä voi tuoda ihmisestä ne piirteet esiin, joita tavallisessa haastattelussa ei tuo esille, sillä onhan haastattelutilanne aina jännittävä – niin meistä rekrytoijistakin! Ensimmäisillä treffeillä haluamme tutustua persoonaasi, mielenkiinnonkohteisiisi ja tulevaisuudensuunnitelmiisi. Millainen urapolku kiehtoisi sinua Andersilla?  

(Huom: koronatilanteen ollessa aktiivisena käytämme ensisijaisesti etähaastattelua Teamsin kautta.) 

2.Tekninen haastattelu ja ennakkotehtävä 

Seuraavassa vaiheessa pääset tutustumaan teknisiin asiantuntijoihimme, jotka haluavat tietää lisää teknisestä osaamisestasi ja aikaisemmasta urapolustasi. Haluamme innolla kuulla, missä olet hyvä, mitkä asiat kiehtovat sinua ja mihin suuntaan haluat kehittyä tulevaisuudessa.  

Teknisen haastattelun jälkeen lähetämme osalle kandidaateista senioriteetista riippuen pienen kooditehtävän, jotta näemme nykyisen osaamistasosi – tämä auttaa meitä hahmottamaan tulevaa rooliasi ja vastuita organisaatiossamme. Olemme siirtyneet uuteen CodeSubmit -alustaan, josta olemme saaneet tähän mennessä pelkästään positiivista palautetta.  

Mikäli haemme asiantuntijaa myyntiin, hallintoon tai muihin ei-teknisiin positioihin, pääset teknisen haastattelun sijasta tapaamaan haettavan position liiketoimintojen vetäjän sekä maajohtajamme. Käytämme myös ennakkotehtävää tarpeen mukaan muihinkin Andersille haettaviin rooleihin. 

3.Viimeinen silaus! 

Mahtavaa, nyt on aika keskustella työn yksityiskohdista kuten aloituspäivästä, palkkauksesta sekä sinulle mieluisista työvälineistä. Tavoitteenamme on hoitaa koko rekrytointiprosessi maaliin mahdollisimman sujuvasti kohtuullisessa ajassa, jotta saamme sinut nopeasti mukaan aurinkoiseen joukkoomme. 

Linux, Windows, Mac? Meillä saat itse valita työvälineesi ja työskentelypaikkasi.  

Meillä on sinulle kaikki valmiina, kun astut ensimmäisenä työpäivänä toimistollemme ja työkaverimme odottavat innolla yhteistä lounashetkeä kanssasi. Haluaisitko työskennellä etänä? Ei hätää – työvälinetoimitus ja päheet Anders-swägät ovat valmiina ennen aloitustasi. 

 

Tutustu rekrytointitiimiimme  

Rekrytointiprosessissa tulet tapaamaan Anna-Greta Marttilan, HR Business Partnerin. Hänellä sykkii sydän IT-alaa kohtaan ja voit olla varma, että haluamme tehdä rekrytointikokemuksestasi mahdollisimman mieluisan. 

Haluamme onnistuneen hakijakokemuksen lisäksi antaa myös erinomaisen työntekijäkokemuksen jo ensimmäisinä kuukausina, joten palkkauksen jälkeen seuraamme rekrytoinnin jälkeistä aikaa pitämällä 1 –ja 4 kuukauden jälkeen keskustelutuokion. Mukavien juttutuokioiden tarkoituksena on selvittää, miten työt ovat lähteneet käyntiin Andersilla ja oletko viihtynyt uudessa työympäristössäsi. Voit olla siis varma, että varmistamme sopeutumisesi Andersin porukkaan ja sinusta pidetään huolta rekrytoinnin jälkeen myös työntekijänä. 

”Koemme, että hyvän hakijakokemuksen tuottaminen ei lopu rekrytointipäätökseen. Vasta perehdytysprosessi osoittaa uudelle työntekijälle, että pitääkö rekrytoinnin aikana maalattu kuva yrityksestä ja työnkuvasta paikkansa. Tällä tavalla hakija- ja työntekijäkokemus kietoutuvat luonnollisesti yhteen. 

Tiimivetäjien ja HR:n kanssa järjestetyt koeaikakeskustelut ovat tärkeä osa työsuhteen alkua ja olemme kokeneet niiden edesauttavan luottamuksen rakentamista (puolin ja toisin) ja sitoutumista. Tämän lisäksi olemme etätyöaikanakin toteuttaneet paljon kahvi- ja pelitaukoja sekä afterworkkejä, jotta uudet ja vanhat työntekijät pääsevät tutustumaan rennoimmissa meiningeissä.”  -Anna-Greta Marttila 

Olisitko Sinä seuraava vahvistus Andersille? Katso avoimet työpaikkamme!