Case KYMP

Liikenteenohjauslaitteiden tiedonhallintajärjestelmän digitalisointi – Helsingin kaupunki
  • Arkkitehtuuri
  • Avoin lähdekoodi
  • Paikkatieto GIS
  • Django & React -teknologiat

Anders toteutti Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialalle (KYMP) täysmääräisen liikenteenohjauslaitteiden hallintajärjestelmän digiloikan tuomalla kaikki liikenteenohjauslaitteiden tiedot samaan järjestelmään ja rajapintaan. Liikenteenohjauslaitteiden suunnitelma- sekä toteumatiedot voidaan järjestelmän avulla yksiselitteisesti eriyttää ja linkittää toisiinsa, jolloin laitteiden elinkaaren hallinta tehostuu ja helpottuu merkittävästi.

Liikenteenohjauslaitteiden toteumatietojen ajantasainen dokumentointi oli osa uutta tieliikennelakia, joka astui voimaan kesäkuussa 2020. Aiemmin toteumatietoja on ylläpidetty manuaalisesti, joten digitalisointi tehostaa yksikön toimintaa huomattavasti.

Digitalisoinnin avulla kaikkia liikenteenohjauksen laitteita voidaan nyt hallinnoida saman rajapinnan kautta, mikä helpottaa myös liikenteenohjauksen ylläpitoa ja suunnittelua.

Liikenteenohjauslaitteiden piiriin sisältyvät: liikennemerkit, lisäkilvet, opasteet, liikennevalot, kiinnityskohteet, ajoesteet, tiemerkinnät sekä vaikutusalueet, kuten pysäköintisalueet. Uuden karttaominaisuuden kautta järjestelmän ylläpitäjät näkevät liikenteenohjauslaitteiden sijainnit koko Helsingin kaupungin aluella reaaliaikaisesti ja voivat tarvittaessa muokata tietoja suoraan erillisen ylläpitosovelluksen kautta.

Anders toteutti kokonaisuudessaan projektin arkkitehtuurisuunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon.

Asiakkaamme kommentit työskentelystä Andersin kanssa

Fanny Mailammi
Kehityspäällikkö, Rakennukset ja yleiset alueet, Helsingin kaupunki

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Andersin kanssa. Kehittäjät olivat innostuneita, tehokkaita ja ymmärsivät nopeasti tavoitteemme ja tarpeemme. Projektissa saavutettiin nopeasti tuloksia ja yhteistyö sujui erittäin hienosti. Voin ehdottomasti suositella yhteistyötä Andersin kanssa digiprojekteissa.”

Heräsikö kysyttävää?

Kysy rohkeasti lisää!

Terhi Sorvali

Terhi Sorvali

CEO

+358 40 77 999 25

Yhteydenottopyyntö