Case Fise

Automatisoitu henkilöpätevyyspalvelu kiinteistö- ja rakennusalalle
  • Automatisoitu liiketoimitaprosessi
  • Django & React -teknologiat
  • MVP-kehitys
  • Palveluiden digitalisointi

Automatisoitu henkilöpätevyyspalvelu on uraauurtava kehitysaskel kiinteistö- ja rakentamisalalle, jossa pätevyyksiä tulee uudelleen hakea joka seitsemäs vuosi. Andersin digitalisoima palvelu tehostaa pätevyyden hakuprosessia ja tallettaa kaikki tiedot yhteen järjestelmään, josta ne löytyvät helposti ja pätevyyksiä voi uudelleen hakea muutamalla klikkauksella.

Fise on kattava ja aktiivinen henkilöpätevyyspalvelu, joka toteaa rakennus-, lvi- ja kiinteistöalan henkilöpätevyyksiä, ylläpitää pätevyysrekisteriä ja rakennusvirhepankkia.

FISEn henkilöpätevyyspalvelu on koko kiinteistö- ja rakentamisalan yhteinen järjestelmä, jonka laaja asiantuntijaverkosto varmistaa pätevyyksien luotettavuuden ja hyödynnettävyyden. Pätevyysjärjestelmä tukee koko alan ammattitaidon ylläpitoa, ja on tärkeä osa jatkuvan oppimisen ja kehittämisen kulttuuria. FISE-henkilöpätevyyspalvelu on rakennettu kansainvälisen ISO-standardin mukaisesti. Vastaavat järjestelmät ovat yleisesti käytössä rakennusalalla myös muissa maissa ja palvelun käyttö edesauttaa rakentamisen laadun parantamista ja koko alan kehittämistä.

Anders ja FISE aloittivat yhteistyön vuoden 2017 alussa. Tavoitteena oli luoda ohjelmistoratkaisu, joka voisi tehostaa ja automatisoida pätevyysprosessia. Anders aloitti projektin rakentamalla ensin MVP (Minimum Viable Product) järjestelmän ja ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2018.

Olemme olleet tyytyväisiä valittuamme Andersin FISEn tietojärjestelmäprojektin toteuttajaksi. Järjestelmä on räätälöity alusta asti meidän tarpeisiimme ja sen johdosta Andersin väen monipuolinen ammattitaito on ollut projektimme onnistumisen edellytys. Erityisesti Andersin avainhenkilöiden sitoutuminen projektiimme on ollut ainutlaatuista. Sprinttien edetessä käytänteet ovat hioutuneet erinomaisen tehokkaiksi ja avoimuuden kautta tulevalle yhteistyöllemme on rakentunut vankka perusta.

Marita Mäkinen, CEO, FISE oy

Tutustu palveluun täältä

Kiinteistö- ja rakennusalan pätevyydet ovat voimassa seitsemän vuotta ja pätevyys pitää hakea aina uudelleen. FISEn pätevyyspalvelussa käyttäjä voi täyttää omat henkilökohtaiset ja ammatilliset tietonsa ansioluettelotyyliin ja lähettää FISEN pätevyyslautakunnalle arvioitavaksi. Pätevyyspalvelun muodostavat FISE, pätevyyslautakunnat ja sihteerijärjestöt. Sihteerijärjestöt ylläpitävät FISEn hallituksen nimittämiä pätevyyslautakuntia, joissa pätevyydet todetaan. Palvelu tallentaa kaikkien käyttäjien ansioluettelot ja pätevyydet, joita he ovat hakeneet.

Projekti on ollut Andersille hyvin mielenkiintoinen ja toimintojen tarpeet ovat laajentuneet yhteistyön alkamisesta. Tavoitteena FISE palvelulla on tarjota käyttäjilleen dokumentti- ja sopimushallintaa, hakuominaisuuksia, henkilötietojen tallennuksen sekä automatisoidut liiketoimintaprosessit sisäisesti ja automatisoidun projektihallinnan asiakkaille. Järjestelmän käyttöliittymä on rakennettu Reactin kanssa ja backendissä hyödynnettiin Djangoa. Todentamisessa palveluun on integroitu Signicat, jossa on luotettava pankki- ja mobiilitunnistus. Kehitysyhteistyö jatkuu edelleen.

Asiakkaamme kommentit työskentelystä Andersin kanssa

Marita Mäkinen
CEO, Fise Oy

”Olemme olleet tyytyväisiä valittuamme Andersin FISEn tietojärjestelmäprojektin toteuttajaksi. Andersin väen monipuolinen ammattitaito on ollut projektimme onnistumisen edellytys.”

Heräsikö kysyttävää?

Kysy rohkeasti lisää!

Terhi Sorvali

Terhi Sorvali

CEO

+358 40 77 999 25

Yhteydenottopyyntö