Skip to main content

Anderslaisen uratarina -blogisarjassamme on vuorossa Helsingin toimistollamme työskentelevä huippuosaaja Mika Hietanen, Senior Software Architect. Miten Mika päätyi ohjelmistokehittäjäksi taikka miten hän kehittää itseään ja omaa osaamistaan vieläkin paremmaksi? Lue Mikan mielenkiintoinen tarina!

Miksi päätit valita urasuunnaksi it-alan?

Tietokoneiden kanssa puuhailu on kiinnostanut minua pienestä pitäen ja kavereiden kanssa tulikin pelattua paljon erilaisia tietokonepelejä lapsuudessa. Yläaste- ja lukioaikoina aloin kiinnostua yhä enemmän IT-puolesta ja sitä kautta olen ajautunut alalle. Ammattikorkeakoulun ensimmäisellä vuosikurssilla moni ystäväni ohjelmoi jo aktiivisesti, ja sitä kautta pääsin vielä syvemmin ohjelmoinnin maailmaan mukaan. Koodailu onkin ollut siis nuoruudesta asti intohimon kohteena ja olen aina kokenut, että se sopii luonteelleni ja tuo tarpeeksi haastetta elämään.

Aloitin työurani Java-hommien parissa heti valmistuttuani ja sen jälkeen siirryinkin Pythonin ja Djangon pariin. Uran edetessä ja työvuosien kertyessä myös vastuut kasvoivat hurjasti; tietokannat, optimoinnit, versionhallinnat ja arkkitehtuurit ovat tulleet vuosien varrella todella tutuiksi. Alalla saa koko ajan kehittää itseään ja oppia uutta, mikä tekee työstä mielekästä!

Miten päädyit Andersille töihin?

Muutto oli edessä Helsingin alueelle ja aloin katselemaan työpositioita täältä. Otin parhaat vaihtoehdot mitä Etelä-Suomesta oli saatavilla ja Anders vaikutti kaikkein mielenkiintoisimmalta sekä houkuttelevimmalta vaihtoehdolta itselleni. Andersin vankka ja pitkä kokemus Python-ohjelmointikielestä sekä Django-alustasta myös vaikutti paljon valintaani, sillä halusin vaihtaa Javasta takaisin Pythonin ja Djangon maailmaan.

Millaisessa projektissa työskentelet?

Toimin Helsingin kaupungin Palvelukartta- sekä Liikenteenohjauslaitteiden hallintajärjestelmä-projekteissa teknisen projektipäällikön, arkkitehdin sekä vastaavan kehittäjän rooleissa. Työhöni kuuluu myös myynnin tukitehtäviä yhdessä myyntitiimin kanssa.

Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Näen työskenteleväni Andersilla pitkään ja haluaisin kehittää erityisesti myynnillistä osaamistani. Nykyisien työtehtävien kautta olen saanut kokemusta myynnin teknillisestä tuesta ja tämän osa-alueen kehittäminen olisi kiinnostavaa myös tulevaisuudessa. Asiakkaiden kanssa kommunikointi on aina ollut itselleni luontevaa ja mielekästä.

Miten kuvailisit Andersin työilmapiiriä ja kulttuuria?

Täällä on todella ihmisläheinen ja avoin kulttuuri. Ilmapiiri on tasapuolinen ja kaikki työskentelevät hyvässä hengessä – kaiken lisäksi tiimissä on todella ammattitaitoisia ja osaavia ihmisiä, mikä tekee työskentelystä myös erityisen motivoivaa. Työkavereilta saa myös oppeja sekä apua aina tarvittaessa ja täällä tsempataan ja kysellään rohkeasti työkavereilta kuulumisia.

Mikä on mieleenpainuvin tapahtumasi?

Ehdottomasti kesän aloitustapahtuma – yhteinen piknik työkavereiden kesken! Vietimme yhdessä aikaa Helsingin Kaivopuistossa, pelailtiin mölkkyä, lautapelejä sekä nautittiin hyvästä ruuasta ja juomasta auringonpaisteen alla.

Mikä on parasta Andersissa?

Parasta täällä on joustava ja arvostava suhtautuminen työntekijöihin. Johto on toimii hyvin ja mielestäni koko matalan hierarkian kulttuuri lähtee johtotasolta. Lisäksi tänne on onnistuttu kokoamaan mahtava työyhteisö, jonka kanssa on mukava työskennellä.

Miten kehität osaamistasi vieläkin paremmaksi devaajana?

Alalla täytyy jatkuvasti opetella uutta ja tarttua rohkeasti ongelmien selvittämiseen. Pyrin lukemaan alan ajankohtaisia uutisia, teen vapaa-ajan projekteja, jossa kokeilen erilaisia teknologioita sekä luen myös kirjoja. Tykkään kyseenalaistaa asioita ja nostaa rohkeasti ongelmakohtia esille, sillä myös sitä kautta oppii paljon uutta ja asioita voi tehdä entistäkin paremmin.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

Lähes kaikki vapaa-aikani menee tällä hetkellä 1,5 vuotiaan pojan kanssa, jonka kanssa käymme paljon iltaisin leikkimässä ja ulkoilemassa. Myös kuntosali on lähellä sydäntä, ja pyrinkin käymään siellä aktiivisesti viikoittain. Kesäisin pyöräilen paljon sekä pelaan tennistä. Talvella tulee hiihdettyä ja luisteltua paljon.

Mikä on mielestäsi paras ohjelmointikieli ja miksi?

Tähän ei ole kuin yksi vastaus: Python. Tällä kielellä on mielestäni luontevaa tehdä töitä ja sitä olen tottunut käyttämään usean vuoden ajan. Kieli on erittäin monipuolinen ja sitä voi käyttää Enterprise -tason sovelluksiin asti.

Minkä vinkin antaisit aloitteleville devaajille?

Suosittelen seuraamaan omia intohimon kohteita ja tekemään asioita, joista itse oikeasti tykkää. Tällä hetkellä mielestäni mielenkiintoisia kieliä ja teknologioita ovat esim. Googlen Go, JetBrainsin Kotlin, UnityScript sekä Svelte. Frontend- ja backend -maailman teknologiat seuraavat nykyään omia ideologioitaan ja täten kannattaakin aluksi fokusoitua vain muutamaan kerrallaan.

Haluatko luoda oman urapolkusi Andersilla? Ota yhteyttä ja keskustellaan mahdollisuuksistamme!​

Rekrytointi:
Nani Laaksonen
nani.laaksonen@anders.com