Case Mastermark ERP

Toiminnanohjausjärjestelmän (Odoo) toteuttaminen, käyttöönotto sekä migraatio vanhasta järjestelmästä
 • Automatisoitu liiketoimintaprosessi
 • Toiminnanohjausjärjestelmä
 • Järjestelmämigraatio
 • Verkkokauppaintegraatio

Uuden toiminnanohjausjärjestelmän toteuttaminen, käyttöönotto sekä migraatio vanhasta järjestelmästä. B2B ja B2C prosessien kokonaisvaltainen modernisointi, tehostaminen sekä automatisointi.

Mastermark Oy on yksi pohjoismaiden suurimmista liikelahjatoimittajista, joka toimittaa liikelahjoja yli 50 maahan toimien osana globaalia Prominate-verkostoa.

Projektin tavoitteena oli päivittää 45-vuotiaan yrityksen toiminnanohjausjärjestelmä uudelle tasolle. Tarvitsimme pilvipohjaisen järjestelmän, joka olisi sovitettavissa liiketoimintamme erityispiirteisiin. Jokainen asiakkaamme tilaus on oikeastaan pieni projektitoimitus: halusimme ratkaisun, jolla myyntitilauksen vaiheet sekä kustannuslaskenta olisivat helpommin seurattavissa. Tiesimme, että edessä olisi massiivinen, vaativa ja businesskriittinen projekti, sillä vastaamme lukuisten suurten asiakkuuksien globaalista lahjavalikoimasta: meillä ei olisi missään olosuhteissa varaa tilanteeseen, jossa toimituksemme tai asiakasprojektimme keskeytyisivät järjestelmäongelmien vuoksi.

Matti Häkkinen, Odoo toiminnanohjausprojektin projektipäällikkö, Mastermark

Andersin ja Mastermarkin yli kymmenvuotinen yhteistyö sai uuden virstanpylvään, kun vertailun jälkeen pilvipohjainen toiminnanohjausjärjestelmä Odoo valikoitui Mastermarkin uudeksi toiminnanohjausjärjestelmäksi. Odoo alustana oli Andersille hyppy uuteen, mutta tutuilla teknologioilla (Python, javascript, PostgreSQL ja node.js) sekä kumppanimme vuosien aikana tutuiksi tulleilla prosesseilla.

Odoo tarjoaa alustana erinomaisen pohjan, jossa monet perustoiminnot löytyvät jo valmiiksi toteutettuina. Lisäksi Odoon sovelluskauppa tarjoaa lukuisia sovelluksia perustoimintojen laajentamiseen.

Anders toteutti Odoon pystytyksen ja vanhan järjestelmän migraation ohella monipuolisesti räätälöityjä toiminnallisuuksia, toimintojen laajennuksia sekä integraatioita eri järjestelmien välillä. Näistä muutamia esiteltynä lyhyesti alla:

 • ROBO – Tilausten läpikäynnin automatisointi, joka vapauttaa aikaa henkilökunnalle keskittyä erillistä käsittelyä vaativiin tilauksiin ja nopeuttaa yleisesti tilausten läpimenoaikaa.
 • Merkkausten tyypit ja hinnoittelu – Monitahoinen erilaisten painatusteknologioiden, materiaalien, värien ja kokoluokkien hinnoittelumalli liikelahjoille.
 • Käyttäjäroolit ja näkyvyysrajoitteet – Räätälöidyt käyttäjätasot myyjien provisiolaskennalle ja asiakkuuksien sekä henkilötietojen käsittelyyn.
 • Kolmiasteinen asiakashierarkia – Toteutus tukemaan toimituksia ja laskutuksia kaikenkokoisille yrityksille riippumatta henkilöiden, toimipaikkojen tai laskutus– sekä toimitusosoitteiden määrästä.
 • Myyjien provisio ja bonusmalli – Uniikki palkkiomallinnus ja raportointi myyjille.
 • Ariba-integraatio (cXML) – B2B-asiakkaan tilausten vastaanotto SAP Ariba -järjestelmästä sekä laskujen lähetys integraation yli Aribaan.
 • Verkkokauppaintegraatio – Mastermarkin B2B- ja B2C-asiakaskauppojen suorien tilausten tai punchoutin kautta toteutettujen tilausten integraatio Odoohon. (JSON-RPC)

Mastermarkin uuden toiminnanohjausjärjestelmän tuotantokäyttö näki päivänvalon 1.4.2022. Asiakkaan projektipäällikön ja osakkaan terveiset eivät jättäneet kehitystiimistä ketään kylmäksi tämän massiivisen projektin käyttöönoton myötä.

Asiakkaamme kommentit työskentelystä Andersin kanssa

Matti Häkkinen
Mastermark Oy, Osakas ja Odoo toiminnanohjausprojektin projektipäällikkö

”Hei Tiimi! Isot onnittelut kaikille ja todella suuret kiitokset kaikille mahtavasta omistautumisesta projektille. Tänään on järjestelmästä tehty ensimmäiset toimitukset ja laskutkin. Pienet hikat, joita olemme nähneet tänään eivät lainkaan himmennä tätä onnistumista. Se, että kaikki kuitenkin pyörii, on mahtava saavutus! Ja mikä parasta: voimme kaikki nukkua viikonloppuna rauhassa. Vielä kerran kiitos mahtavasta suorituksesta!”

Heräsikö kysyttävää?

Kysy rohkeasti lisää!

Terhi Sorvali

Terhi Sorvali

CEO

+358 40 77 999 25

Yhteydenottopyyntö