Skip to main content

Kestävä ohjelmisto­kehitys

Maksimoimme asiakkaan saaman liiketoiminta-arvon ja minimoimme ohjelmistokehityksestä syntyvää hukkaa. Teemme tämän muokkaamalla, uudelleenkäyttämällä, integroimalla ja innovoimalla asiakkaidemme kanssa. Rakennamme digitaalisesti kestäviä ratkaisuja, jotka palvelevat asiakkaitamme pitkään.

Ei enää digitaalista hukkaa

Kestävä ohjelmistokehitys on suunnitelmallisuutta, turhan työn välttämistä ja pitkäikäisiä ratkaisuja. Se ei nimenomaan tarkoita kaiken vanhan heittämistä pois, vaan sitä, että katsotaan tarkasti nykytilaa ja mistä se koostuu. Toimivat järjestelmät ja toimintamallit pyritään säilyttämään ja niiden tueksi lisätään toimintaa paremmin tukevia järjestelmiä ja integraatioita.

Asiakkaat vaativat tavarantoimittajiltaan sekä kumppaneiltaan sitoutumista kestävän kehityksen periaatteisiin, ja syystä. Haluamme kantaa kortemme kekoon myös ohjelmistokehityksen saralla. Kestävän kehityksen periaatteita voi helposti soveltaa digitalisaatioon. Vähemmän turhaa koodia, enemmän uudelleenkäytettävyyttä, tarkemmin liiketoiminnan vaatimukset täyttäviä ratkaisuja!

Luomme kestävää ohjelmistokehitystä yhdistämällä liiketoimintaosaamisen ymmärtämisen, digitaalisen vision, leanin ja ketterän kehityksen. Ketterä kehitys ilman visiota ei ole tehokasta. Vision on oltava jaettu, ymmärretty sekä linjassa organisaation kyvykkyyksien ja tavoitteiden kanssa.

Miten vältetään digitaalista hukkaa? Kartoittamalla riittävästi yrityksen nykytilaa ja kirkastamalla tavoitteita. Siksi lähdemme aina ensin liikkeelle nykytila-analysista ja digitaalisen vision rakentamisesta. Hyödynnämme projekteissa teknologioita, jotka soveltuvat juuri sinun tarpeisiisi ja pitävät kehityskustannukset kohtuudessa. Näin rakennamme kestäviä ohjelmistoratkaisuja.

Ketterä kehitys

Ketterän (agile) kehityksen etu verrattuna perinteiseen vesiputousmalliin on se, että projektin muuttujiin voidaan reagoida matkan varrella nopeammin.

Ketterässä projektissa kokonaisuutta tehdään kehitysjaksoissa pienissä osissa, tärkeysjärjestyksessä ja kehitysjaksojen julkaisuja toimitetaan nopeasti tilaajalle testattavaksi.

Tilaaja saa nopeasti näkyviä tuloksia ja tavoitetta voidaan muokata nopeasti tilaajan toiveiden mukaan. Muutoksia on helpompi hallita ketterässä projektissa, kun tuotteen kehitysjonoa (product backlog) voidaan uudelleenpriorisoida matkan varrella ja saada kriittisimmät asiat saadaan käyttöön nopeammin. Ketteryys sopii erinomaisesti sovelluskehitykseen, sillä aikataulun tai budjetin ollessa tarkat, voidaan projektin sisällön laajuutta tarvittaessa supistaa.

Onnistunut ketterä projekti on aina kahden kauppa, ja tilaajalla on tärkeä rooli koko projektin elinkaaren ajan. Yhteistyön onnistumiselle oleellista on myös projektin dokumentointi, josta on löydettävissä niin projektisuunnitelma, tuotteen kehitysjono, tekniset vaatimukset ja työmääräarviot. Tuotteen kehitysjonon dokumentointi on jatkuva prosessi. Paras lopputulos saavutetaan silloin, kun tilaajan ja toimittajan kanssa pidetään yhteisesti sovitussa paikassa ajan tasalla olevia liiketoiminnallisia määrittelyitä, joita kaikki pääsevät ylläpitämään ketterästi.

Näin onnistut ketterässä projektissa

Onnistuneen projektin edellytykset – Ketterän projektijohtamisen opas on Andersin koostama tietopaketti, jonka avulla hahmotat kestävän ja ketterän kehityksen tärkeimmät periaatteet ja viet projektisi maaliin kunnialla!

Lataa ketterän projektijohtamisen opas

Heräsikö kysyttävää?

Kysy rohkeasti lisää!

Ota yhteyttä myyntitiimiimme

Yhteydenottopyyntö

myynti@anders.com

+358 40 678 5525

Terhi Sorvali

Terhi Sorvali

CEO

+358 40 779 9925

Janne Wallenius

Sales and Marketing Specialist

+358 40 678 5525